Ondt i tanden?

Tandpine

Hvis du har tandpine er du sandsynligvis i et ualmindeligt dårligt humør. Ondt i tænderne er en af de mest enerverende smerter man kan have, uden at man egentligt kan tage på eksempelvis skadestuen. Her er en række ting, du kan gøre for at slippe af med tandpine

1) Tag til tandlægen

Ja, det kunne du nok godt selv have regnet ud, men vidste du, at der er tandlæger der tager akutpatienter? Det kommer selvfølgelig an på hvor slem smerten er, men er den uudholdelig, kan du ringe til en akut-tandlæge og få hjælp inden for et par timer. Tjek om din egen tandlæge tager akutte patienter, ellers kan det være at du må køre til København for at finde en tandlæge på Gammel Kongevej eller lignende som tager akutpatienter. Hvis der går noget tid før du kan komme til tandlægen kan du følge de tre næste råd.

2) Smertestillende

Hvis du ikke kan komme til tandlægen med det samme, kan du i det mindste lindre smerten. Prøv først med panodil som du kan få i håndkøb. Hvis dette ikke virker, kan du ringe til din læge og forklare situationen. De fleste læger udskriver gerne smertestillende, hvis du er i reel smerte og det eksempelvis er weekend, så du ikke har anden mulighed, end at vente på at tandlægen åbner.

3) Børst tænder

Tandpasta dulmer som regel smerten i munden en smule, samtidig med, at tandbørstning kan fjerne noget af det snavs der eventuelt generer den nerve der udløser smerten. I samme dur kan tandbørstning være rart, fordi tryk bliver følt i hjernen, før smerte gør, hvorved bare det at røre ved det påvirkede område, kan give en smule lindring.

4) Husmorråd

Der findes en lang række husmorråd som du kan prøve, hvis intet andet virker, eller hvis du eksempelvis helst ikke tager smertestillende. En af disse er, at presse en skive ingefærrod mod den påvirkede tand, og bide sammen.

Det er rigtig ubehageligt at have tandpine, især hvis man skal vente i lang tid på, at tandlægen kan kigge på tænderne. Derfor er det en god idé at få lavet regelmæssige tandeftersyn. Du kan let finde en tandlæge i eksempelvis København, ved enten at spørge i din omgangskreds hvilken tandlæge på Frederiksberg eller lignende disse bruger. Især i hovedstadsområdet er der rigtig mange tandlæger, så her er udbuddet stort. Bor du længere ude på landet må du sandsynligvis finde dig i, at der kun er et par klinikker, og at du eventuelt skal køre langt for eksempelvis at finde en akut tandlæge.

Tandlæger Kamilla Kragh og

Anne Mette Haj Rughave

Gammel Kongevej 178

1850 Frederiksberg C

Tlf: 33 24 47 42