Forebyggende tandpleje – sunde tænder hele livet

Forebyggende tandpleje

Med forebyggende tandpleje er det muligt at have sunde tænder gennem hele livet. Det er af den grund vigtigt at skabe forståelse for, hvad en perfekt forebyggende tandpleje indebærer for at være optimal. Den forebyggende tandpleje kan opdeles i to kategorier – forebyggende tandpleje hos tandlægen og forebyggende tandpleje, som udføres derhjemme. I samarbejde med en kvalificeret tandlæge i København K vil der i denne artikel rådgives om den bedste forebyggende tandpleje.

Forebyggende tandpleje, som udføres derhjemme

Den forebyggende tandpleje, som udføres hjemmefra, skal bestå af en daglig tandrutine. Den daglige tandrutine bør indeholde alle de nødvendige elementer: En tandbørste med et børstehoved, som passer til mundens størrelse er en nødvendighed. Børstehovedet bør være blødt, så tandbørstningen er skånsom mod tænderne og tandkødet. Tandbørsten bør benyttes to gange dagligt i intervaller af mindst to minutter. Tandbørsten bør børste i små og cirkulære bevægelser og systematisk børste alle tænder i munden, så ingen tænder bliver glemt. Tandbørsten kan desværre ikke nå alle tandoverflader, hvorfor tandtråd eller tandstikker skal supplere. Det er på den måde muligt at få renset alle tandfladerne, så der ikke ophober sig tandsten og belægninger, som kan medføre tandproblemer. Et andet element, som der bør være fokus på, er valg af tandpasta. Her bør en tandpasta med flourindhold vælges, da det forebygger mod huller i tænderne.

Disse elementer udgør en grundig tandrutine. Der danner et godt udgangspunkt for sunde tænder og en god mundhygiejne, hvis rådene følges gennem hele livet. Det er dog stadig vigtigt at få professionel hjælp til tandplejen hos tandlæger.

Forebyggende tandpleje hos tandlægen

Tandlægen står altid til rådighed til at behandle patienters tandproblemer. Tandlægen står dog også altid til rådighed for at hjælpe deres patienter med at forebygge tandproblemer. Det kræver blot, at patienten selv ønsker at gøre en indsats for at forebygge mod problemer ved at passe tandrutinerne og følge de regelmæssige tandeftersyn. Af den grund bør der tages kontakt til en undersøgende tandlæge nær Nørreport eller en anden nærtliggende station, så tænderne let og hurtigt kan undersøges. Ved de regelmæssige tandeftersyn renser tandlægen tænderne, så tandsten og plak bliver fjernet. Tandlægen vil behandle med flour, hvis der findes begyndende huller i tænderne. Fyldningerne vil blive udskiftet, hvis patienten har fyldninger i tænderne, som er slidte eller trænger til en udskiftning. Det er på den måde muligt at undgå, at der udvikles store huller i tænderne, som kræver yderligere behandling. Tandlægen vil også undersøge for tandkødsbetændelse, paradentose eller andre former for tandproblemer, så de kan stoppes. Efter undersøgelsen vil tandlægen rådgive i, hvordan den forebyggende tandpleje derhjemme kan optimeres yderligere, så forebyggelsen bliver endnu bedre.

Tandlægerne Rømersgade
Rømersgade 3, st
1362 København K
Tlf: 33 33 89 90