Derfor tager tandlægen røntgenbilleder

Det er ikke kun lægerne på sygehuset, der tager røntgenbilleder, det er også tandlæger. Dette kan for nogle lyde lidt mærkeligt, men det kan være, der om lidt kan komme lidt svar på, hvorfor man skal have taget røntgenbilleder hos tandlægen.

Det er forskelligt, hvorfor og hvornår man skal have taget røntgenbilleder hos tandlægen. Det kan også være noget, nogle vælger at undgå, da røntgenbilleder selvfølgelig koster lidt mere end blot et almindeligt tandeftersyn. Men det kan virkelig være en god idé at få det gjort med nogle års mellemrum, specielt hvis tandlægen har foreslået det!

En god og erfaren tandlæge i Odense vælger at tage røntgenbilleder af tænderne, for at finde ud af alt det, man ikke kan se udefra – faktisk ligesom lægerne på sygehuset.

Røntgenbilleder bliver for eksempel ofte taget i forbindelse med tandfrembrud, hvis man er ved at få en visdomstand. Det er nemlig ikke alle, der har plads til visdomstænderne i munden, og det er ikke altid noget, tandlægen lige kan vurdere med det blotte øje. På røntgenbillederne kan man se, om tanden er for stor til munden, men også om den vokser lige op. Vokser tanden skævt – det vil sige ind i nabotanden – skal den nemlig rykkes ud, så den ikke går ind, og skubber til de andre tænder.

Det kan også være med til at vise, om en sygdom har udviklet sig, eller om en behandling har hjulpet.

Foruden dette, bliver de fleste røntgenbilleder taget for at tjekke efter huller, tro det eller ej. Uanset hvor dygtig tandlægen er, kan det være umådelig svært at se huller i tandfladerne, specielt hvis tænderne sidder tæt, eller vurdere hvor store hullerne er. Derfor bliver der oftest tage røntgenbilleder i sådanne situationer, for at finde svar på dette.

Har man aldrig fået taget et røntgenbillede af sine tænderne, eller vil man bare gerne have taget et for en ordens skyld, kan man altid kontakte en kompetent og billig tandlæge i Odense C, og få denne til at tjekke, om alt er, som det skal være. Det kan nemlig sagtens tænkes, at der skulle være problemer i eller med tænderne, men det er ikke er noget, man mærker af – for eksempel hvis man har en skævt voksende visdomstand.

TAND+

Vægtergården

Albani torv 5

5000 Odense C

66 11 12 81