Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling. Det lyder ikke ligefrem som den sjoveste oplevelse, man kan komme ud for, men det kan til tider være nødvendigt, og når man er færdig med behandlingen, vil det være det hele værd!

En rodbehandling er typisk noget, der skal udføres, hvis man har et hul i en tand. Det er de færreste, der kan gå igennem et helt liv uden nogle huller i tænderne, og et kæmpe klap på skulderen til dem der kan. Er det blot et lille hul, er det ikke alle patienter der har behov for bedøvelse, dette kommer selvfølgelig også meget an på, hvor dybt hullet er – dette er meget forskelligt fra person til person.

En rodbehandling kan også udføres ved mere ekstreme tilfælde. Dette kunne for eksempel være, hvis man går rundt med så store smerter i en tand, at den eneste løsning er at fjerne tanden, for at få smerten til at forsvinde. Det kunne for eksempel også være, hvis tanden er død, ved at der har udviklet sig så stor en betændelsestilstand i knoglen omkring tanden, og den derfor skal fjernes.

Der kan være flere forskellige årsager til en rodbehandling. Er man i tvivl om, hvorvidt man skal have lavet en, kan man kontakte en kvalificeret og erfaren tandlæge nær Husum, der vil kunne vurdere dette. Man vil også i nogle tilfælde kunne mærke smerte og irritation i tanden, hvilket oftest føles det som isninger.

En rodbehandling bliver i bund og grund lavet for at rense og fjerne alle bakterier omkring den aktuelle tand. Det foregår ved at tandlægen først lokalbedøver omkring tanden. Herefter bruger denne specielle instrumenter til at klargøre tanden, og derefter laver en fyldning.

Efter en rodbehandling er det meget normalt også her at opleve smerter og irritationer i tanden. Dette burde dog kun være midlertidigt og burde gå over af sig selv, men skulle dette ikke være tilfældet, og smerterne være vedvarende, skal man kontakte en dygtig og kyndig tandlæge i Rødovre, så denne kan finde ud af, om der kunne være opstået problematikker, eller om det hele ikke blev behandlet til fulde i første omgang.

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56