Hvordan fungerer Invisalign?

Invisalign er et nyt og spændende fænomen, og kan sættes som synonym for ”usynlig bøjle”. Mange er kede af deres skæve tænder, og fortryder, at de ikke fik dem rettet til som barn. Frygten for de traditionelle metaltogskinner er grunden til, at mange stadig ikke har fået dem rettet til som voksen, men det kan man nu råde bod på.

Denne fantastiske usynlige bøjle er nemlig svaret på de spørgsmål, man skulle ligge inde med, når det kommer til ønsket om det perfekte smil med flotte lige tænder.

Når man først skal starte med Invisalign, starter med en konsultation hos tandlægen, hvor denne tager 3D billeder af tænderne. Ved hjælp af avanceret teknologiprogrammer, kan man med disse billeder se hele processen igennem, og samtidig også se det endelige resultat, og hvor smukt det vil blive.

Invisalign foregår på den måde, at der bliver specieldesignet en plastikskinne, man selv kan tage i og ud efter behov. Man vil få udleveret forskellige skinner, som man skal skifte med ca. 2 ugers mellemrum i takt med, at tænderne begynder at rykke sig, og samtidig gå til jævnlige rutinetjek hos tandlægen.

Dét, at man kan tage skinnerne i og ud efter behov, kan være en kæmpe hjælp og trøst hos mange. Skinnerne skal dog sidde i munden i 20-22 timer i døgnet, hvilket stadig betyder, at man kan tage til events og fester uden skinnen, og derved forhåbentlig være mere tryg ved at være social, selvom man går med bøjle til hverdag. Det betyder også, at man kan tage skinnen ud, når man skal børste tænder morgen og aften, og på den måde være sikker på, at man får børstet tænderne lige jævnt alle steder.

Ved den gammeldags togskinne er der også mange, der mærker af smerter undervejs. Nogle beskriver det med ordene; ”det føles som om, mine tænder falder ud”, når bøjlen bliver strammet ind og tilpasset. Dette er også endnu en fordel ved at vælge Invisalign. Grundet plastikskinnerne, og den hyppige udskiftning af disse, oplever man kun meget begrænset smerter, da der ikke er noget, der skal strammes til, rettes på eller tilpasses.

Hvis man går og overvejer denne smarte usynlige bøjle, kan man sagtens kontakte en dygtig og habil tandlæge i Rødovre, og forhøre sig omkring, hvordan processen vil forløbe helt præcist, og hvorledes det hele foregår.

 

Rødovre Tandlægerne

Tårnvej 55

2610 Rødovre

36 70 32 66