Derfor skal du bruge mellemrumsbørste eller tandtråd hver dag

At benytte den rette tandbørsteteknik er en kunst i sig selv. Ved at bruge en forkert børsteteknik kan man risikere at få børsteskader, hvilket ofte betyder at tandkødet trækket sig tilbage, og man får blottet tandhalse. Har tandkødet først trukket sig tilbage, er der ikke så meget at gøre, da det ikke vokser ud igen.

Ja, den rette tandbørsteteknik er en kunst i sig selv. Men alene at børste tænder er ikke det eneste, man bør gøre for at opretholde en sund og fornuftig mundhygiejne. Det er nemlig også utrolig vigtigt at bruge mellemrumsbørste eller tandtråd hver dag – dette kan nemlig gøre underværker!

Manger finder mellemrumsbørster eller tandtråd overvurderet, og mener at det er nok blot at børste tænder to gang om dagen. Men dette kunne ikke være mere forkert. At bruge en af disse to ting til daglig kan nemlig være med til at redde hele tandsættet fra diverse sygdomme.

Dem der bruger mellemrumsbørste eller tandtråd, bruger det som regel efter et måltid, typisk efter aftensmad, da det ofte er her, der sætter sig madrester fast mellem tænderne. Men det er også vigtigt, at bruge det efter man har børstet tænder – specielt til natten.

Det er måske ikke sikkert, at man har fået de sidste madrester ud efter aftensmaden, og det er ikke sikkert, at en tandbørstning kan klare det. Hvis dette stykke madrest bliver siddende for længe, kan det være med til at danne et hul i tanden. Har det sat sig fast i tandkødet, kan det være med til at danne tandkødsbetændelse, som med tiden kan udvikle sig til paradentose.

Det er derfor rigtig vigtigt at rense munden efter med en mellemrumsbørste eller tandtråd, efter man har børstet tænder, for at være garanteret, man har fået alle bakterier væk. Samtidig sørger man også for, at de rester der stadig sidder efter tandpastaen, kommer ned mellem tænderne, så der også bliver renset ordentlig igennem her.

Hvis man er i tvivl om, hvordan man bruger en mellemrumsbørste eller tandtråd korrekt, kan man kontakte en erfaren og kyndig tandlæge i Århus C, som vil kunne vise dette, og samtidig også fortælle mere detaljeret om, hvorfor det er så vigtigt at bruge en af disse elementer i den daglige rutine.

 

Tandlægerne Banegårdspladsen 10

v. Tina Skovlund Nielsen

Banegårdspladsen 10

8000 Århus C

86 13 56 55