Er det skadeligt for tænderne at få dem bleget?

Mange får i dag bleget tænder, for at få det perfekte hvide smil, man altid har drømt om. Men det er ikke alle, der ved, hvor vidt det reelt skader tænderne at få dem bleget.

Vælger man at investere i tandblegningsprodukter købt på internettet, er det ofte set, at tænderne tager skade. Dette skyldes, at der ikke altid bliver dokumenteret, hvilke kemikalier der er tilsat, og det ender derfor ofte med, at man skader emaljen, i stedet for at få hvide tænder.

Vælger man i stedet at få en flot og professionel afblegning af tænder hos en professionel tandlæge, er det noget helt andet, der er tale om. Hvis man vælger at få bleget tænder hos tandlægen, er man nemlig garanteret et produkt, der er blevet testet så mange gange, at de vil kunne garantere, at det ikke går ind og ødelægger emaljen.

En professionel tandblegning hos en habil og kompetent tandlæge på Østerbro foregår ved, at denne specieldesigner en række skinner, som vil passe udelukkende til det enkelte individ. Disse skinner tager man med hjem, hvori man lægger blegegel, og har den i munden i 30 minutter af gangen i 7-14 dage, alt efter hvor meget tænderne skal bleges – dette er meget individuelt, og det vil være noget, tandlægen skal være med til at vurdere.

Denne form for tandblegning er der lavet adskillige undersøgelser på, hvorvidt det er skadeligt for tænderne og emaljerne. Det er meget forskelligt fra person til person, om man oplever skader eller bivirkninger ved blegningen, men hvis man gør, skal man endelige ikke tøve med at kontakte den tandlæge, man fik lavet blegning ved, for at være sikker på, det ikke er noget vedvarende.

De bivirkninger, der typisk er set, er ømt tandkød eller isninger i tænderne. Det er ses dog normalt, at bivirkninger aftager et par dage efter behandlingen er afsluttet. Hvis dette ikke er tilfældet, skal man endnu engang ikke tøve med at kontakte sin tandlæge. Ømt tandkød, i det ene eller andet omfang, kan nemlig også godt være tegn på andre sygdomme, så hvis dette er noget, man har oplevet før, eller generelt døjer med, skal man hurtigst muligt få det undersøgt.

Har man i forvejen skader i tandkødet, eller andre sygdomme i tænderne, vil en professionel tandlæge også kraftigt fraråde at få bleget tænderne.

 

Svaneklinikken

Østerbrogade 148

2100 København Ø

39 29 47 41