Hvad er kosmetisk tandpleje?

Kosmetiske behandlinger er ikke kun indbegrebet af plastikoperationer, det er også noget, man kan få fortaget som en tandpleje. Det er et bredt begreb, og det indebærer flere forskellige former for tandpleje – men hvilke?

  • Kosmetisk tandpleje indebærer blandt andet udskiftning af gamle fyldninger. Dette er typisk de gamle sølvfyldninger, der skal skiftes ud. Sølvfyldninger er i dag blevet forbudte at bruge, da de indeholder kviksølv, og derfor vil en professionel og kompetent tandlæge nær Virum altid råde sine patienter til at få dem skiftet ud.
  • Kosmetisk tandpleje er også behandlinger af misfarvede plastfyldninger og opbygninger af nye porcelænsfacader. Tænderne er noget af det første, man ser hos et andet menneske, når man smiler, så hvis man har misfarvninger på tænderne, er dette noget, man hurtigt opdager, og det er typisk noget, man er ked af, hvis man har. Dette kan der nu heldigvis rådes bod på!
  • Blegning af tænder går også under kosmetisk tandplejning. Der findes dog i dag mange former for tandblegning, og man kan finde mange produkter på nettet til hjemmeblegning. Der er også kommet mange alternativer til hjemmeblegning, hvor man selv skal blande et produkt op – typisk bestående at citronsaft og bagepulver. Det kan dog kun frarådes på det kraftigste, at man ikke benytter sig af disse former for tandblegning, da man ikke nødvendigvis ved, hvad man enten propper på tænderne, eller hvad det vil gøre ved emaljen. Så hvis man skal have foretaget en tandblegning, skal man kontakte en erfaren og kyndig tandlæge nær Virum, som vil kunne give en professionel vurdering og guidning af, hvilken form for blegning der passer bedst til den enkelte.

Som beskrevet tidligere er tænderne noget af det første, man ser hos et andet menneske. Vi vil derfor alle gerne have smukke, lige tænder, og vi vil gerne kunne blotte dem med et smil til alle de mennesker, vi går forbi i løbet af en dag – det burde vi også gøre! Så hvis man er utilfreds med sine tænder, hvis de enten er skæve, man har misfarvninger, gamle og grimme fyldninger, eller bare gerne vil have dem bleget for at få et hvidere smil, skal man endelig gøre det!

Dog skal man huske ikke at foretage nogle som helst af disse behandlinger derhjemme, uanset hvor mange gode idéer og billige løsninger man kan finde på nettet! Det kan simpelthen ikke understreges nok. Invester i stedet de par hundrede kroner mere og gå til en professionel tandlæge, der kan udføre en perfekt behandling.

Tandlægerne Lyngby Torv 1

Lyngby Torv 1

2800 Kongens Lyngby

45 87 12 26