Paradentose – sygdommen med de løse tænder

Dit tandkød er en stor del af hele din munds hygiejne og sundhed. Det er derfor vigtigt, at du holder dine tænder rene, så du ikke ender med at få tandkødsbetændelse. Et sund tandkød skal gerne have en bleg rosa farve, og det skal sidde stramt og fast om dine tænder. Derudover må det ikke bløde, når du børster tænder eller giver dine tænder en omgang med tandtråden. Hvis du har betændelse i dit tandkød, vil dit tandkød være hævet, rødt, ømt og det vil bløde. Hvis du oplever problemer med dit tandkød, skal du opsøge din tandlæge og gerne hurtigt, da en betændelse i tandkødet kan udvikle sig til paradentose. Gudskelov findes der mange kompetente tandlæger i hele Storkøbenhavn, så det vil være muligt at finde en dygtig tandlæge i Ishøj, Valby eller en helt tredje by.

paradentose

Hvorfor får man tandkødsbetændelse?

Betændelse i tandkødet opstår, hvis der er belægninger på dine tænder, som ikke er blevet fjernet under din børstning af tænderne. Disse belægninger kommer blandt andet fra madrester. Belægninger kan yderligere gå hen at blive til tandsten, hvis de får lov til at være på tænderne i lang tid og forkalker. Tandsten er bestemt ikke godt for dine tænder og tandkøds sundhed, da de kan samle mange flere bakterier. Det er kun en tandlæge, som kan fjerne tandsten. Dette er ikke noget, som du selv kan klare med din tandbørste og en god tandbørsteteknik. Du skal derfor huske at få lavet en tandrensning en gang imellem, så du kan bevare eller få et sundt tandkød igen.

Fra tandkødsbetændelse til paradentose

Desværre kan betændelse i tandkødet gå hen at udvikle sig til paradentose. Paradentose er en tandsygdom, hvor en betændelse i tandkødet spreder sig og nedbryder den knogle, som din tand sidder fast i. I og med at tænderne sidder fast i knoglen og ikke i tandkødet, kan paradentose medføre at ens tænder bliver løse, og de kan endda falde ud. Hvis dine tænder er ramt af paradentose, så er en normal tandrensning ikke nok til at behandle dit tandkød. Du skal have lavet en paradentosebehandling, som er en behandling, der også fjerner belægninger og tandsten. Dog bliver der under en paradentosebehandling behandlet dybere, da lommerne i tandkødet er dybere end ved en tandkødsbetændelse.

En paradentosebehandling er der heldigvis mange tandlæger i Storkøbenhavn, som tilbyder. Du vil derfor med sikkerhed opleve, at du kan få en paradentosebehandling i Ishøj, Valby og i andre byer i Storkøbenhavn. Uanset hvor du søger en paradentosebehandling, er det vigtigste, at du tager kontakt til en tandlæge nær dig. Og gerne lige så snart du oplever eller har en mistanke om, at du har tandkødsbetændelse, så du kan få det behandlet hurtigt og få en sund mund.

Dit Tandlæge Team
Strandgården 25
2635 Ishøj
Tlf: 43 73 35 01