Flour i tandpasta sikrer nul huller

Vi ved efterhånden alle sammen, hvor vigtigt det er at pleje sine tænder grundigt. Hvis man ikke plejer sine tænder grundigt hver eneste dag, er der større risiko for, at du får huller i tænderne eller andre tandproblemer. Tandlægen kan selvfølgelig behandle dine tandproblemer, men det er ikke den smarteste løsning, da det er tidskrævende, smertefuldt og dyrt. Dog er behandlinger af tænder nødvendigt en gang imellem, og det er ikke en god idé, at udsætte eventuelle behandlinger. Problemet vil sandsynligvis vokse sig større og gøre endnu mere skade.

Dog kan du selv gøre meget for at forbedre din mundhygiejne.

Der er fx adskillige ting, som anbefales af Alhambravej Tandlægerne, der samarbejder med mange andre kompetente tandlæger. Blandt dem er der bred enighed om, hvad man som patient kan gøre for at forebygge problemer med tænderne og i munden.

tandbørstning

Først og fremmest er det vigtigt, at du børster tænder to gange dagligt i mindst to minutter ad gangen. Når du børster tænder, skal du bruge en blød tandbørste, som passer i størrelsen til din mund. Ellers kan tandbørsten ikke nå ordentligt ind i din mund og rengøre dine tænder ordentligt. Den bløde tandbørste er nødvendig, da tænderne endelig ikke må skures, men derimod skal masseres med tandpastaen. Selve tandbørstningen skal foregå systematisk i små cirkelbevægelser i hele munden, hvorefter tandtråd skal benyttes, så alle tandfladerne bliver rengjort. Tandlægerne anbefaler også, at en tandpasta med flour benyttes. Flour forebygger nemlig huller i tænderne, da det er i stand til at reparere tændernes emalje. Emaljen beskytter dine tænder, men denne emalje forsvinder let på grund af syreskader når vi indtager mad og drikke. Hvis du lader flouren sidde i munden et par minutter efter endt tandbørstning, giver flouren en endnu større effekt, som i høj grad gavner dine tænder. Hvis du følger anbefalingerne fra tandlægerne, er du godt sikret mod huller i tænderne.

Der kan desværre opstå huller i tænderne alligevel, hvorfor det er vigtigt, at du regelmæssigt får en undersøgelse, røntgenoptagelse og tandrensning hos tandlægen. Hvis du bor i København og mangler en tandlæge, kan du blandt andet finde en erfaren tandlæge tæt på Vesterbro, der kan undersøge dig for tandproblemer. Hvis du eksempelvis vælger en tandlæge på Gammel Kongevej med fokus på forebyggelse, vil de både kunne rådgive dig om forebyggelse, men også befinde sig centralt i byen, hvis du oplever akutte tandproblemer.

Alhambravej Tandlægerne
Alhambravej 1
1826 Frederiksberg C
Tlf: 33 22 46 16