Sådan opnår du smertefrie tandbehandlinger

Får frygten for smertefulde tandbehandlinger dig til at holde dig fra dine regelmæssige tandeftersyn? Du er ikke alene. Frygten for at opleve smerter hos tandlægen forhindrer mange mennesker fra at gå til tandlægen regelmæssigt. Men med nye fremskridt i smertefri tandpleje og teknologi, er der ikke længere nogen grund til at være bange for at se din tandlæge. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du forbereder dig på et smertefrit tandlægebesøg.

smertefri tandbehandling

Find den rigtige tandlæge

Der findes mange dygtige tandlæger, der har fokus på at give deres patienter en omsorgsfuld behandling uden smerter. Hvis du forhindres i at komme til tandlæge på grund af frygten for smerter, er det en rigtig god idé at finde en tandlæge, der har erfaring med patienter, der lider af tandlægeskræk. Ofte vil disse tandlæger også sikre, at deres patienter ikke kommer til at mærke noget under en behandling. Du kan eksempelvis få en smertefri behandling hos en tandlæge i Forum, hvor tandklinikken lytter til dine bekymringer og har smertefrie behandlinger i højsæde.

Angsten for at komme til tandlæge er en reel bekymring, som forhindrer mange patienter i at bevare en god mundhygiejne. Mange tandlæger er derfor uddannet til at have en god kommunikationen med deres patienter i forbindelse med eventuelle bekymringer og tandlægeskræk. Du kan eksempelvis søge online efter en lokal tandlæge, eller ringe til tandklinikkens administration for at høre mere om deres behandlingsprocedurer. Snak eventuelt også med din nuværende tandlæge om dine bekymringer, og hvordan tandklinikken bedst muligt kan håndtere det.

Vigtigt med kommunikation!

Vær ikke bange for at stille spørgsmål. Fortæl din tandlæge eller tandklinik om din frygt eller bekymringer for smerte. Din komfort og resultatet af dine tandbehandlinger vil automatisk forbedres, hvis kommunikationen mellem dig og din tandlæge er tilstedeværende. I dag er det dog ofte smertefri metoder, der bruges i forbindelse med en tandbehandling – og det er derfor de færreste patienter der i dag oplever smerte eller ubehag hos tandlægen. 

Sidst, men ikke mindst, skal du prøve ikke at lade dårlige erfaringer fra din barndom eller tidligere tandbehandlinger styre dine følelser omkring tandlægebesøg. Med moderne dentale teknikker vil du ikke opleve hverken smerter eller ubehag under sin behandling. Mange tandbehandlinger kan nu gøres komfortabelt uden bedøvelse, ligesom at ny teknologi indenfor tandpleje har forbedret komforten ved at gå til tandlæge.

Tandklinikken Stine Elkjær
Åboulevard 7
1635 København V
Tlf: 35 35 75 68