Savner du dine lyse tænder fra ungdommen?

Over de sidste ti år har tandblegning, både professionel tandblegning og tilsvarende behandlinger man kan udføre derhjemme, udviklet sig utrolig meget. Hvis du savner de flotte hvide tænder du havde inden du røg og drak stærk sort kaffe i 20 år, så kan denne behandling være en god løsning. For mange er det skræmmende at tænke på at få tænderne bleget, når vi bruger så meget tid og energi på at passe og pleje dem. Dette er baseret på tanken om, at tandblegning er farligt og nedbryder tænderne. Hvis dette var tilfældet, ville det være direkte dumt at få dem bleget, det ville være at fremskynde den dag, hvor de alle skal trækkes ud. Heldigvis er det lidt af en myte, at blegning skulle være direkte skadeligt for tænderne. Er du meget bekymret for effekten, så rådfør en tandlæge med ekspertise på området. Dette kunne eksempelvis være en af de mange anerkendte tandlæger i København som tilbyder blegning og generel tandlægepleje.  

Tandblegning København

Forebyggelse

For at undgå mere unødvendig farvning af dine tænder, er der nogle ting du kan gøre. I de fleste tilfælde er det ting du skal lade være med; undlad at ryge, drikke cola, te og kaffe og nedsæt dit sukkerforbrug. Handlinger du kan foretage dig, er at børste tænder grundigt to gange om dagen samt at skylle efter, når du har spist.

Tandblegning hos en tandlæge

Er skaden allerede sket, kan du betale dig fra at få tænderne bleget. Der er en del produkter på markedet, men vil du være sikker på behandlingen, så opsøg en tandlæge. Hos tandlægen er der forskellige måder at udføre blegningen på, den mest effektive er en, hvor du får en skinne på, med en opløsning, som presses mod tænderne. Herefter har tandlægen en særlig lampe, som denne peger mod tænderne i et par minutter. Denne behandling skal udføres et par gange før resultatet er helt tydeligt, men så har du også flotte, hvide tænder.

Tandblegning hjemme

Det førnævnte produkt findes også til hjemmebrug, men det er relativt dyrt. Andre produkter såsom blegestrips kan du ligeledes prøve hvis du tør.

I sidste ende er det vigtigt, at du holder for øje, hvad du vil have. Det er de færreste der gerne vil have titaniumshvide, nærmest selvlysende tænder, så husk at forklar din tandlæge hvad du søger, inden behandlingen starter. Sørg i øvrigt for, at din tandlæge har ekspertise i blegning. Har denne ikke det, kan det være du skal ud og finde en ny, kun til dette formål. Søg særligt efter disse i Københavnsområdet, der ligger eksempelvis rigtig mange dygtige tandlæger på Nørrebro.


Tandlægerne ved Nørreport I/S
Nørre Voldgade 27
1358 København K
Tlf: 33 15 35 30

Smertefri behandlinger

Det er forskelligt for de individuelle personer, hvad de betegner som en smertefri eller smertefuld behandling hos tandlægen. For som vi jo ved, er der nemlig nogle mennesker med en utrolig høj smertetærskel, som sagtens kan få boret et hul uden bedøvelse, og så er der nogle andre som skal bedøves hvis de bare så meget som tænker på at skulle til tandlægen, sådan er vi heldigvis alle sammen forskellige.

Smertefri behandling

Der findes flere forskellige former for bedøvelse. For at nævne de to som de fleste af os kender, og måske har benytte en eller flere gange igennem vores liv, er der lattergas og ganske almindelig lokal bedøvelse med nål, som der er mange der vælger at benytte, hvis de for eksempel skal have behandlet et hul i tanden.

Men hvad de færreste ved er, at der er nogle tandlæger, som kan kurere andet end et hul i tanden, dog på en smertefri måde uden nogen form for bedøvelse. Der er nogle tandlæger som er begyndt at yde akupunktur, da det har vist sig, at det kan hjælpe på bestemte smerter bestemte steder, hvor der måske ikke havde været så meget der kunne gøres ved det før i tiden som læge, eller tandlæge. Denne nye form for akupunktur hjælper nemlig på både kæbeproblemer, bihuleproblemer, hovedpine og en masse andre irritationsmomenter i hverdagen. Derudover kan det afhjælpe tandlægeskræk, som er et stort problem for mange. Tandlægeskræk er en lidelse som cirka 40 % af Danmarks befolkning lider af, i både mild og stærk grad.

Det er dog ikke alle tandlæger, som yder denne form for behandling, så hvis du vil komme dig over din tandlægeskræk, og derfor mangler en akut tandlæge i Århus til at yde denne form for behandling, eller blot søger en fast tandlæge i Århus C som er erfaren og professionel, der yder disse former behandlinger, er Ivident tandlægen for dig.

Tandlægerne Ivident I/S
Banegårdspladsen 4
8000 Aarhus C
Tlf: 86 12 22 21

Hvilken tandregulering er den bedste?

Der findes flere måde at få reguleret sine tænder på, så de igen bliver flotte og lige. Traditionelt set har man de seneste årtier arbejdet med kosmetiske behandlinger af tænderne, men i løbet af de seneste par år har usynlige bøjler og moderne teknologi stormet frem og gjort det billigere, nemmere og mere effektivt at rette tænder.

KKosmetisk tandbehandlingosmetisk behandling

Når man får kosmetisk behandling i forbindelse med regulering af tænder, kan det gøres enten med plastik eller med keramik.

En kosmetisk behandling med plastik er overstået på en dag, da tandlægen ikke skal slibe tænderne. Resultatet af behandlingen er æstetisk flot, men der er også et par ulemper ved plastikbehandlingen. Først og fremmest er plastik som matetiale ikke særlig holdbar, så efter et par år kan du risikere misfarvning af plastikken – især i kanten. Til gengæld er behandlingen forholdsvis billig og effektiv som en midlertidig løsning.

Vælger du i stedet en kosmetisk behandling med keramik, vil tandlægen slibe dine tænder, så den keramiske behandling passer perfekt. Resultatet af denne behandling er æstetisk flottere end plastik-løsningen og meget mere holdbar. Ulempen ved denne behandling er det længere forløb og væsentligt dyrere omkostninger.

Den usynlige bøjle

Den usynlige bøjle er en forholdsvis ny behandlingsmetode, der anvender teknologi kombineret med gennemsigtige bøjler til at rette alle dine tænder til på en gang.  En tandlæge i Bagsværd foretager en forundersøgelse af dine tænder, hvorefter du kan se en 3D animation af, hvordan bøjlen kommer til at rette dine tænder til, og hvordan dine tænders slutposition kommer til at være efter behandlingsforløbet. På den måde kan du se slutresultatet, før du overhovedet har taget bøjlen på. Bøjlen er usynlig og er på ingen måde lige så klodset eller tydelig som eksempelvis togskinner. Du har også mulighed for at tage bøjlen ud selv, og det er ikke nødvendigt at bære bøjlen 24/7.

Det er forskelligt fra person til person, hvor lang tid man skal bære bøjlen, og det kan kun din tandlæge afgøre efter forundersøgelsen. Selvom denne metode er blevet mere og mere populær i løbet af de seneste par år, skal man være opmærksom på, at det også er en mere tidskrævende behandling, da man skal bære bøjlen i 3-18 måneder alt efter tændernes startposition, samtidig med at det kræver flere kontrolbesøg hos tandlægen i Lyngby eller andre steder i landet.

Tandlæge Team Lindberg
Lundtofteparken 83 st th.
2800, Kgs. Lyngby
Tlf: 45 87 99 35

Trænger dine tænder til en lysning?

Tandlæge

De fleste mennesker har normalvis hvide tænder, men nogle kan med tiden få misfarvninger. Disse kommer enten udefra og kaldes en ekstern misfarvning eller indefra via tandens nerve, pulpa, og kaldes en intern misfarvning. Bestil tid til en tandblegning allerede i dag på www.glostruptandlaege.dk.

Hvorfor misfarves mine tænder?

Den eksterne misfarvning kommer i forbindelse med den mad og drikke der kommer i kontakt med vores tænder. Dette kan for eksempel være sodavand, rødvin, kaffe, te, etc. Er man ryger, vil tobakken også gå ind og give tænderne en misfarvning på sigt.

Den interne misfarvning kan forekomme i forbindelse med en død nerve. Dette kan forefalde hvis man for eksempel har fået et slag på en tand og der opstår blødninger. Disse blødninger vil stivne inde i tanden og den vil syne mørkere, end den egentlig er. Interne misfarvninger kan også være opstået i forbindelse med fostertilværelsen. Har moderen indtaget medicin, som tetracyklin, vil stoffer heri gå ind og lejres i tanden. Misfarvning i tænderne kan også skyldes arvelige sygdomme, der vil synes i forbindelse med defekt emaljestruktur.

Tænderne kan også blive misfarvet, jo ældre man bliver. Her kan det dog diskuteres, hvorvidt det bør behandles – og om det vil se naturligt ud.

Hvordan får jeg lysere tænder?

Eksterne misfarvninger er lettere at behandle end de interne. Her vil en kemisk reaktion gå ind og ætse en lille smule af tænderne og dermed de indtrukne misfarvninger. Behandlingen kan foretages på klinikken hos tandlægerne i Glostrup Storcenter af tandplejepersonalet, men også derhjemme af patienten selv. Ved begge behandlinger benyttes en tandskinne, hvori gelen eller pastaen påføres.

Hos tandlægen benyttes oftest en gel eller pasta med 30-35 procent carbamidperoxid, svarende til ca. 10-15 procent brintovilte, der også benyttes (dog i større mængde) til afblegning af håret. Denne behandling tager 1-2 timer, evt. fordelt over flere gange.

Ved hjemmeblegning er koncentrationen af brintoviltegelkoncentrationen en del lavere. Denne behandling vil strække sig over 2-3 uger hvor blegningen skal sidde på tænderne 1-2 timer om dagen eller hele natten, hvor man har tandskinnen på.

Tandblegning udenpå tænderne er dog i de fleste tilfælde ikke permanente, men må heller ikke foretages for hyppigt. En ekstern tandblegning holder 1-3 år.

Den interne tandblegning foregår en smule anderledes. Her vil den blegende pasta eller gel sprøjtes ind i den misfarvede hulning i tanden gennem nogle uger, indtil den ønskede effekt er opnået. Denne behandling vil oftest forekomme permanent.

Hos tandlægerne i Glostrup får du rabat på din tandblegning.

Tandlæge Huida Al-Amami

Hovedvejen 85
2600 Glostrup
Telefon: 70 87 78 89

Sådan finder du en omsorgsfuld tandlæge

Det er ikke altid nemt at finde en god tandlæge, især hvis du bor uden for de større byer. Søger du en professionel tandlæge i Gistrup eller Svenstrup, kan det være lidt af en udfordring at finde en tandklinik, hvor personalet både er dygtigt og tilbyder en bred række behandlinger, samtidig med at de har fokus på at yde omsorg for patienter med tandlægeskræk. Hvis du er én af de mange, der decideret er bange for at gå til tandlægen, kan det være svært at finde den rigtige tandlæge. Der er dog andre faktorer end praktisk beliggenhed, der gør sig gældende i jagten på den gode og omsorgsfulde tandlæge.

Omsorgsfuld tandlæge

Hvad skal du kigge efter hos en tandlæge?

Er du bosat, og søger du tandregulering nær Aalborg, skal du selvfølgelig først og fremmest undersøge, om de tandklinikker der findes i dit område tilbyder de behandlinger, som du har brug for. Tilbyder de kosmetiske tandbehandlinger så som tandblegning eller skånsom tandretning af skæve tænder hos voksne? Dernæst skal du se på, hvilke tilbud de har til de patienter, der lider af angst for at gå til tandlægen. Det er et velkendt problem at lide af tandlægeskræk, og hvis du er et af de mennesker, der lider under det, men samtidig gerne vil komme det til livs og finde en tandlæge, som det er behageligt at gå til undersøgelse hos og blive behandlet af, er der specifikke ting du kan kigge efter. Først og fremmest kan du se på tandlægens hjemmeside, om de nævner problemet tandlægeskræk. Det er et tegn på, at de tager det alvorligt og er opmærksomme på at visse patienter lider af det. Dernæst skal du se på, hvilke tiltag og hensyn de nævner i forhold til at hjælpe patienter med angst for tandlæger. Giver de gode råd, spiller de behagelig musik i klinikken eller forsøger de på anden vis at berolige og distrahere angstfulde og anspændte patienter? Hvor præsenterer klinikken sig selv og sine tandlæger og andet personale? Virker det som et rart sted? Prøv eventuelt at booke en tid til almindelig tandundersøgelse, mød op og mærk efter, om du føler dig godt tilpas på klinikken. Hvis du nævner dine problemer med angst for tandlægebesøg, og personalet både tager dig alvorligt og viser omsorg for dig, når du møder op til undersøgelsen, er det måske den klinik du bør vælge.

Tandlægerne i Gug
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
Tlf: 98 14 17 55

Sådan finder du en erfaren tandlæge på Nørrebro

Det kan være svært at skifte tandlæge. De fleste vil nok spørge venner eller familie til råds, hvis de skal skifte noget så vigtigt som læge eller tandlæge, men hvad gør man, hvis man lige er flyttet et nyt sted hen og ikke kender nogen, der bor i nærheden som kan give en anbefaling? Især tandlægen er det bedst at finde i sit lokalområde, da det kan være svært ellers at tage sig sammen til at få foretaget de årlige tandundersøgelser. I en travl hverdag bør det være nemt at komme til tandlægen, så man ikke skal bruge for lang tid på at tage frem og tilbage. Hvis du bor på Nørrebro, vil udbuddet af tandlæger være stort, så her får du et par gode råd til tandlægejagten.

Tandlæge Nørrebro

Hvordan skal din tandlæge være?

Ligesom det gælder læger og frisører holder de fleste mennesker sig til den samme tandlæge i længere perioder, og skifter kun, hvis de bliver meget utilfredse eller flytter et nyt sted hen. Når det gælder om at finde en ny tandlæge, har alle deres præferencer. Nogle mennesker vil gerne have en tandlæge, som kan lytte og interessere sig for ens hverdag. Andre vil bare have hurtig og effektiv behandling og springe hyggesnakken over. Det er svært at vide på forhånd, hvordan den tandlæge du finder vil være som person. Til gengæld er der nogle ting, som du kan kigge efter og bruge som fingerpeg, hvis du vil finde en dygtig tandlæge på Nørrebro.

Undersøg hjemmesiden

Det nemmeste vil være at søge på internettet. ’Tandlæge Nørrebro’ eller ’tandpleje Nørrebro’ vil være oplagte søgeord. Når du finder frem til hjemmesider for tandlæger i dit område, kan du gennemgå siderne og tjekker beliggenhed, priser og specialområde og se om de matcher dine behov. Læg mærke til, om du får den information, du skal bruge fra hjemmesiderne. Har du eksempelvis behov for at finde en tandlæge i København, der udfører tandregulering, bør du se efter, om de tandlæger du har fundet tilbyder dette. Det er også en god idé at læse lidt om de tandlæger, der er tilknyttet de forskellige klinikker, og hvordan de præsenterer sig. Læg mærke til, hvordan kontaktmulighederne er. Er det nemt at bestille tid? Er der mulighed for akutbehandling? Overvej, hvad der er vigtigst for dig, og vælg den tandlæge, som virker til at kunne opfylde dette.

Tandteam Harley v/Tandlæge Karsten Harley
Borups Allé 1
2200 København N
Tlf: 38 34 45 05