Forny dit smil med kosmetisk tandbehandling

Tandlægebehandling

Mælketænderne bliver i barndommen naturligt udskiftet med de permanente tænder, som skal holde gennem hele livet. Nogle personer er utilfredse med deres smil allerede fra barn af, imens andre personer får skader på tænderne gennem tiden. Der er ingen grund til at mistrives med et utilfredsstillende smil, da det er muligt at forny smilet med kosmetiske tandbehandlinger.

Typer af kosmetiske tandbehandlinger

Der findes forskellige typer af kosmetiske tandbehandlinger, som gør det muligt at forny smilet gennem ændring af tandstilling og tændernes form samt farve. Fordelene og ulemperne varierer fra behandlingsform til behandlingsform. De forskellige typer vil blive opridset i samarbejde med en erfaren kosmetisk tandlæge nær Nørreport med henblik på at skabe forståelse om typerne.

Tandregulering: Tandregulering henvender sig til dem, som har problemer med tandstillingen – for eksempel skæve tænder, krydsbid og over- eller underbid. Med en tandregulering vil tænderne blive skubbet i den rigtige retning for at opnå den ønskede tandstilling. Bøjler er den hyppigst brugte metode på området, men der findes i dag flere forskellige slags bøjler, som både kan være aftagelige og usynlige. Den enkelte type af bøjle vil vælges i samarbejde med tandlægen. Det store udvalg af bøjler gør det mere attraktivt at få udført en tandregulering, da de gammeldags togskinner kan undlades.

Porcelænskroner og –broer: Kroner og broer af porcelæn bruges til at reparere ødelagte tænder. En krone fungerer som en beskyttende form for kapsel, som kan sættes oven på en skadet tand. Det er især nyttigt efter en rodbehandling, hvor roden er blottet. En bro benyttes, hvis skaden er så stor, at der mangler én eller flere tænder. Nuancen på porcelænet tilpasses efter de resterende tænder. Porcelænskroner og –broer kan også udnyttes til at fungere som kosmetisk behandling ved at ændre tænders udseende og farve til det ønskede udseende.

Porcelænsfacader: Facader kan også bruges til at give tænder det ønskede udseende. Det er muligt at lime porcelænsbelægninger i ønsket farve på tænderne. Det er også muligt at ændre formen samt fjerne mellemrum.

Tandblegning: Enkelte tænder eller alle tænder kan lysnes, så de får den ønskede farve. Det er både muligt at afblege tænder hos en tandlæge og hjemmefra. En tandblegning kan medføre sundhedsskadelige konsekvenser, hvis den ikke er skånsom. Den mest effektive og hurtige metode er ikke nødvendigvis den mest holdbare. Metoden bør vælges i samarbejde med tandlægen, da det er vigtigt, at metoden er skånsom, så metoden tilpasses efter tændernes situation.

En tandlæge med erfaring for kosmetiske behandlinger bør kontaktes, hvis én eller flere af de kosmetiske tandbehandlinger overvejes. Behandlingsmulighederne vælges efter tændernes behov og tilstand, så der opnås et holdbart og flot resultat uden konsekvenser. De enkelte fordele og ulemper kan diskuteres med rådgivende tandlæge ved Nørreport Station, så en individuel behandlingsplan udarbejdes. Det gør behandlingsprocessen lettere og mere effektiv at vælge en tandlæge nær en station, så smilet hurtigt bliver fornyet og flot.

Tandlæge Peter Røgind
Frederiksborggade 4
1360 København K
Tlf: 33 13 10 01 

Sådan slipper du af med din tandlægeskræk

Mange mennesker er nervøse og utrygge ved at skulle besøge tandlægen. Blandt de utrygge og nervøse mennesker er der få af de personer, som oplever stor angst ved at skulle besøge tandlægen. Der er her tale om tandlægeskræk, hvilket heldigvis kan kureres.

Ingen tandlægeskræk

Tandlæge der har erfaring med tandlægeskræk

Der eksisterer adskillige tandlæger med erfaring inden for tandlægeskræk i hele landet. Det er eksempelvis muligt at finde en kompetent tandlæge på Vesterbro og i andre bydele i landet, som med deres høje faglighed kan hjælpe patienter af med tandlægeskrækken. Gennem deres erfaring og kendskab til patienter med tandlægeskræk er de i stand til at hjælpe de nervøse patienter igennem angsten og blive tryg ved situationen. Tandlægen ved hvilke nødvendige hensyn, som skal tages for at give den bedste oplevelse til patienten. Tandlægen kan på den måde skabe de bedste rammer for deres patienter.

Ingen unødvendige smerter

Tandlæger med kendskab til patienter med tandlægeskræk er klar over, hvorfor angsten opstår. Angsten opstår typisk ved tanken om at skulle igennem smertefulde behandlinger. Mange undlader af den grund at besøge tandlæge i tide, hvilket kun forværrer problemet, da tandproblemet ikke bliver behandlet i tide. Af den grund anvender tandlæger med fokus på tandlægeskræk bedøvelsesmetoder, som er effektive til at smertedække. Patienterne undgår derfor de unødige smerter, hvilket kan fjerne en stor del af frygten ved tandlægebesøget.

Praktiske hensyn

Af praktiske hensyn bør en central tandlæge i København V eller andre bydele i nærheden vælges til at varetage tandbehandlingen. Ved at vælge en central beliggende tandlæge er transporten ikke et problem. Det er let at komme dertil med bil, offentlig transport og på cykel. Eksperter i tandlægeskræk anbefaler deres patienter at gå det sidste stykke hen til tandlægen for at have tid til at dulme nerverne. Udover en tandlæge med central placering bør tandlægen også udvælges efter tandklinikkens lokaler. Lyse lokaler med store vinduer og højt til loftet skaber en åben og god atmosfære, hvilket kan være med til at gøre tandlægebesøget bedre. Lokalet vil ikke opleves klaustrofobisk og kan af den grund virke mindre skræmmende. Det er på den måde muligt for patienten af være mere afslappet og rolig gennem hele tandlægebesøget.

Enghave Tandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
Tlf: 33 22 04 35

Hvordan undgår man bedst huller i tænderne?

Huller i tænderne

Et hul i tanden er meget normalt. Mere eller mindre alle har oplevet eller vil opleve det på et tidspunkt i deres liv. Det er også en meget normal behandling at få ved tandlægen, og tager ganske kort tid at ordne. Men kunne det ikke være rart at undgå dem, slippe for den ekstra tandlægeregning, og få flotte sunde tænder? Et hul i tanden opstår ved, at det sukker vi spiser omdanner sig til syre, og hvis det får lov at sidde igennem længere tid, vil tandoverfladen begynde at ætse. Av! Det er derfor vigtigt, at vi værner om vores tandsæt.

Et gammelt husmoderråd som vi alle kender, er at børste tænder både morgen og aften. Der er mange der glemmer at børste tænder om aftenen, men dette er dog det vigtigste tidpunkt på dagen at gøre det, da du efter en hel dag har et lag af sukker, syre og madrester som har sat sig fast på tænderne. Så selvom du vil undgå dårlig ånde i løbet af dagen, ved at børste tænder om morgenen, så husk også at gøre det om aftenen! Tandbørstning kan dog ikke tage alle madrester, derfor er det også vigtigt at benytte sig af tandtråd og/eller tandstikker. Med tandtråden/tandstikken kan du nemlig komme ned imellem tænderne, og få fjernet de sidste rester fra aftensmaden. Det er selvfølgelig også vigtigt, at man vælger den rigtige tandpasta! Langt de fleste tandpastaer indeholder fluor, men er du en af dem med sarte tænder og tandkød, skal du huske at købe den tandpasta med højt fluor indhold, det kan nemlig svinge fra de forskellige mærker. Søde sager, såsom sodavand, chips og karameller er som små soldater af caries, som bare venter på at gå i krig. Søde sager, som disse tre, bør undgås hvis man har sarte tænder. De klæber sig nemlig til tænderne, og der kan sidde rester derfra i længere tid på tænderne. De dygtige og erfarne tandlæger på Nørrebrogade, kan hjælpe dig med flere gode råd.

Til sidst, som vi alle ved, er det også vigtigt med regelmæssige tandlægebesøg! Minimum en gang om året skal du besøge tandlægen, for at få tjekket op på om dine tænder er som de skal være. Er du så heldig at have en god og kvalificeret tandlæge på Nørrebro i København, så husk at besøge ham/hende en gang om året, og hør om du skal gøre noget mere specifikt for at pleje dine tænder ordentligt.

Tandlæge Fadia Mekki

Nørrebrogade 157, 4. th

2200 København N T

lf: 35 85 82 05

Har du tandlægeskræk?

tandlægeskræk

Ifølge statistikker lider 4% af danskere af tandlægeskræk, så de undlader at besøge tandlægen. 6% danskere vælger at udskyde behandlingerne, før det virkelig er nødvendigt. Hele 10% af danskerne definerer sig selv som ekstrem bange ved tandlægebesøg, imens hele 30% af danskerne oplever mild angst ved tandlægebesøg. Det betyder, at tandlægeskræk er et udbredt fænomen hos danskere, hvorfor mange kan nikke genkendende ja til spørgsmålet om tandlægeangst.

Gode råd til at slippe af med tandlægeskrækken

Det er helt normalt, at der opstår angst i sammenhæng med tandlægebesøg, men problemet kan heldigvis fjernes. Det er vigtigt at få tandlægeangsten fjernet, så behandlinger ikke udskydes og kræver større behandlinger. Tandlægeeksperter i tandlægeskræk har lavet fem anbefalinger til de patienter, som oplever tandlægeskræk i høj eller mild grad:

  1. Det er vigtigt at have en sympatifuld tandlæge i København eller den nærmeste by, som har forståelse for angsten.
  2. Det er vigtigt at ankomme i god tid hos tandlægen, så man kan nå at stresse af og blive afslappet inden undersøgelsen eller behandlingen.
  3. Det er en god idé at beskrive for tandlægen, hvornår angsten og nervøsiteten opstår. På den måde kan tandlæge være ekstra opmærksom og give pauser, inden angsten bliver for overvældende. Gennem dialog om angsten kan tandlægen hjælpe med at mindske angsten.
  4. Få information om behandlingen, så man er fuldstændig orienteret om forløbet, så der ikke opstår overraskelser.
  5. Musik kan give en beroligende effektivt, så hør musik efter eget valg under behandlingen. Musikken kan også hjælpe med at slappe af op til et tandlægebesøg.

Hvis eksperternes råd om tandlægeskræk følges, er man på vej i den rigtige retning for at mindske den. Der er også en række andre faktorer, som bør prioriteres, hvis man er én af de mange personer, som har tandlægeskræk – blandt andet bedøvelsesmetode.

Individuelt tilpassede bedøvelsesmetoder

Desværre er behandlinger ofte nødvendigt for dem, som lider af tandlægeskræk i høj grad på grund af manglende tandeftersyn. De frygter typisk smerten, men også tanken om bedøvelsen. Bedøvelsen er ofte nødvendigt til behandlinger for at mindske smerten, men der findes heldigvis forskellige bedøvelsesmetoder, så metoden individuelt kan tilpasses efter eget ønske i samarbejde med tandlægen. Der kan vælges imellem en fuld bedøvelse og en mindre bedøvelse, hvor man ikke er fuldt bedøvet. De forskellige fordele og ulemper kan diskuteres med tandlægen, hvor den bedste bedøvelsesmetode til situationen vælges.

Større selvbestemmelse og kontrol

Med en større selvbestemmelse er patienten en del af behandlingsforløbet og med i beslutninger. Således gives mere information, hvilket kan medføre en større kontrolfølelse. Ved at følge rådene kan angsten mindskes med tiden i takt med flere og flere positive tandlægebesøg. Når tandlægeskrækken er fjernet, kan interessen for tandretning med Inman Aligner eller andre kosmetiske behandlinger stige. Angsten hæmmer dermed ikke længere behandlingsmulighederne, hvilket kan skabe øget interesse for behandlinger, som gør smilet flottere.

Københavns Implantat Center
Vester Voldgade 86
1552 København V
Tlf: 70 87 10 00