Hvad er kosmetisk tandpleje?

Kosmetiske behandlinger er ikke kun indbegrebet af plastikoperationer, det er også noget, man kan få fortaget som en tandpleje. Det er et bredt begreb, og det indebærer flere forskellige former for tandpleje – men hvilke?

  • Kosmetisk tandpleje indebærer blandt andet udskiftning af gamle fyldninger. Dette er typisk de gamle sølvfyldninger, der skal skiftes ud. Sølvfyldninger er i dag blevet forbudte at bruge, da de indeholder kviksølv, og derfor vil en professionel og kompetent tandlæge nær Virum altid råde sine patienter til at få dem skiftet ud.
  • Kosmetisk tandpleje er også behandlinger af misfarvede plastfyldninger og opbygninger af nye porcelænsfacader. Tænderne er noget af det første, man ser hos et andet menneske, når man smiler, så hvis man har misfarvninger på tænderne, er dette noget, man hurtigt opdager, og det er typisk noget, man er ked af, hvis man har. Dette kan der nu heldigvis rådes bod på!
  • Blegning af tænder går også under kosmetisk tandplejning. Der findes dog i dag mange former for tandblegning, og man kan finde mange produkter på nettet til hjemmeblegning. Der er også kommet mange alternativer til hjemmeblegning, hvor man selv skal blande et produkt op – typisk bestående at citronsaft og bagepulver. Det kan dog kun frarådes på det kraftigste, at man ikke benytter sig af disse former for tandblegning, da man ikke nødvendigvis ved, hvad man enten propper på tænderne, eller hvad det vil gøre ved emaljen. Så hvis man skal have foretaget en tandblegning, skal man kontakte en erfaren og kyndig tandlæge nær Virum, som vil kunne give en professionel vurdering og guidning af, hvilken form for blegning der passer bedst til den enkelte.

Som beskrevet tidligere er tænderne noget af det første, man ser hos et andet menneske. Vi vil derfor alle gerne have smukke, lige tænder, og vi vil gerne kunne blotte dem med et smil til alle de mennesker, vi går forbi i løbet af en dag – det burde vi også gøre! Så hvis man er utilfreds med sine tænder, hvis de enten er skæve, man har misfarvninger, gamle og grimme fyldninger, eller bare gerne vil have dem bleget for at få et hvidere smil, skal man endelig gøre det!

Dog skal man huske ikke at foretage nogle som helst af disse behandlinger derhjemme, uanset hvor mange gode idéer og billige løsninger man kan finde på nettet! Det kan simpelthen ikke understreges nok. Invester i stedet de par hundrede kroner mere og gå til en professionel tandlæge, der kan udføre en perfekt behandling.

Tandlægerne Lyngby Torv 1

Lyngby Torv 1

2800 Kongens Lyngby

45 87 12 26

Er det skadeligt for tænderne at få dem bleget?

Mange får i dag bleget tænder, for at få det perfekte hvide smil, man altid har drømt om. Men det er ikke alle, der ved, hvor vidt det reelt skader tænderne at få dem bleget.

Vælger man at investere i tandblegningsprodukter købt på internettet, er det ofte set, at tænderne tager skade. Dette skyldes, at der ikke altid bliver dokumenteret, hvilke kemikalier der er tilsat, og det ender derfor ofte med, at man skader emaljen, i stedet for at få hvide tænder.

Vælger man i stedet at få en flot og professionel afblegning af tænder hos en professionel tandlæge, er det noget helt andet, der er tale om. Hvis man vælger at få bleget tænder hos tandlægen, er man nemlig garanteret et produkt, der er blevet testet så mange gange, at de vil kunne garantere, at det ikke går ind og ødelægger emaljen.

En professionel tandblegning hos en habil og kompetent tandlæge på Østerbro foregår ved, at denne specieldesigner en række skinner, som vil passe udelukkende til det enkelte individ. Disse skinner tager man med hjem, hvori man lægger blegegel, og har den i munden i 30 minutter af gangen i 7-14 dage, alt efter hvor meget tænderne skal bleges – dette er meget individuelt, og det vil være noget, tandlægen skal være med til at vurdere.

Denne form for tandblegning er der lavet adskillige undersøgelser på, hvorvidt det er skadeligt for tænderne og emaljerne. Det er meget forskelligt fra person til person, om man oplever skader eller bivirkninger ved blegningen, men hvis man gør, skal man endelige ikke tøve med at kontakte den tandlæge, man fik lavet blegning ved, for at være sikker på, det ikke er noget vedvarende.

De bivirkninger, der typisk er set, er ømt tandkød eller isninger i tænderne. Det er ses dog normalt, at bivirkninger aftager et par dage efter behandlingen er afsluttet. Hvis dette ikke er tilfældet, skal man endnu engang ikke tøve med at kontakte sin tandlæge. Ømt tandkød, i det ene eller andet omfang, kan nemlig også godt være tegn på andre sygdomme, så hvis dette er noget, man har oplevet før, eller generelt døjer med, skal man hurtigst muligt få det undersøgt.

Har man i forvejen skader i tandkødet, eller andre sygdomme i tænderne, vil en professionel tandlæge også kraftigt fraråde at få bleget tænderne.

 

Svaneklinikken

Østerbrogade 148

2100 København Ø

39 29 47 41

Derfor skal du bruge mellemrumsbørste eller tandtråd hver dag

At benytte den rette tandbørsteteknik er en kunst i sig selv. Ved at bruge en forkert børsteteknik kan man risikere at få børsteskader, hvilket ofte betyder at tandkødet trækket sig tilbage, og man får blottet tandhalse. Har tandkødet først trukket sig tilbage, er der ikke så meget at gøre, da det ikke vokser ud igen.

Ja, den rette tandbørsteteknik er en kunst i sig selv. Men alene at børste tænder er ikke det eneste, man bør gøre for at opretholde en sund og fornuftig mundhygiejne. Det er nemlig også utrolig vigtigt at bruge mellemrumsbørste eller tandtråd hver dag – dette kan nemlig gøre underværker!

Manger finder mellemrumsbørster eller tandtråd overvurderet, og mener at det er nok blot at børste tænder to gang om dagen. Men dette kunne ikke være mere forkert. At bruge en af disse to ting til daglig kan nemlig være med til at redde hele tandsættet fra diverse sygdomme.

Dem der bruger mellemrumsbørste eller tandtråd, bruger det som regel efter et måltid, typisk efter aftensmad, da det ofte er her, der sætter sig madrester fast mellem tænderne. Men det er også vigtigt, at bruge det efter man har børstet tænder – specielt til natten.

Det er måske ikke sikkert, at man har fået de sidste madrester ud efter aftensmaden, og det er ikke sikkert, at en tandbørstning kan klare det. Hvis dette stykke madrest bliver siddende for længe, kan det være med til at danne et hul i tanden. Har det sat sig fast i tandkødet, kan det være med til at danne tandkødsbetændelse, som med tiden kan udvikle sig til paradentose.

Det er derfor rigtig vigtigt at rense munden efter med en mellemrumsbørste eller tandtråd, efter man har børstet tænder, for at være garanteret, man har fået alle bakterier væk. Samtidig sørger man også for, at de rester der stadig sidder efter tandpastaen, kommer ned mellem tænderne, så der også bliver renset ordentlig igennem her.

Hvis man er i tvivl om, hvordan man bruger en mellemrumsbørste eller tandtråd korrekt, kan man kontakte en erfaren og kyndig tandlæge i Århus C, som vil kunne vise dette, og samtidig også fortælle mere detaljeret om, hvorfor det er så vigtigt at bruge en af disse elementer i den daglige rutine.

 

Tandlægerne Banegårdspladsen 10

v. Tina Skovlund Nielsen

Banegårdspladsen 10

8000 Århus C

86 13 56 55

Hvordan fungerer Invisalign?

Invisalign er et nyt og spændende fænomen, og kan sættes som synonym for ”usynlig bøjle”. Mange er kede af deres skæve tænder, og fortryder, at de ikke fik dem rettet til som barn. Frygten for de traditionelle metaltogskinner er grunden til, at mange stadig ikke har fået dem rettet til som voksen, men det kan man nu råde bod på.

Denne fantastiske usynlige bøjle er nemlig svaret på de spørgsmål, man skulle ligge inde med, når det kommer til ønsket om det perfekte smil med flotte lige tænder.

Når man først skal starte med Invisalign, starter med en konsultation hos tandlægen, hvor denne tager 3D billeder af tænderne. Ved hjælp af avanceret teknologiprogrammer, kan man med disse billeder se hele processen igennem, og samtidig også se det endelige resultat, og hvor smukt det vil blive.

Invisalign foregår på den måde, at der bliver specieldesignet en plastikskinne, man selv kan tage i og ud efter behov. Man vil få udleveret forskellige skinner, som man skal skifte med ca. 2 ugers mellemrum i takt med, at tænderne begynder at rykke sig, og samtidig gå til jævnlige rutinetjek hos tandlægen.

Dét, at man kan tage skinnerne i og ud efter behov, kan være en kæmpe hjælp og trøst hos mange. Skinnerne skal dog sidde i munden i 20-22 timer i døgnet, hvilket stadig betyder, at man kan tage til events og fester uden skinnen, og derved forhåbentlig være mere tryg ved at være social, selvom man går med bøjle til hverdag. Det betyder også, at man kan tage skinnen ud, når man skal børste tænder morgen og aften, og på den måde være sikker på, at man får børstet tænderne lige jævnt alle steder.

Ved den gammeldags togskinne er der også mange, der mærker af smerter undervejs. Nogle beskriver det med ordene; ”det føles som om, mine tænder falder ud”, når bøjlen bliver strammet ind og tilpasset. Dette er også endnu en fordel ved at vælge Invisalign. Grundet plastikskinnerne, og den hyppige udskiftning af disse, oplever man kun meget begrænset smerter, da der ikke er noget, der skal strammes til, rettes på eller tilpasses.

Hvis man går og overvejer denne smarte usynlige bøjle, kan man sagtens kontakte en dygtig og habil tandlæge i Rødovre, og forhøre sig omkring, hvordan processen vil forløbe helt præcist, og hvorledes det hele foregår.

 

Rødovre Tandlægerne

Tårnvej 55

2610 Rødovre

36 70 32 66

Invisalign – det gennemsigtige tandretningssystem

Det nye tandretningssystem ved navn Invisalign er gennemsigtigt i bogstavelig forstand. Desuden er hele behandlingsforløbet også gennemsigtigt, hvad angår både behandlingens forløb og pris. Læs med her, hvis du vil lære, hvad det gennemsigtige tandretningssystem Invisalign kan gøre for dig og dine skæve tænder.

Invisalign udkonkurrerer togskinnerne

Togskinner har førhen været hyppigt benyttet til at rette skæve tænder lige. Det er dog ingen fornøjelse at skulle bære de fastsiddende togskinner, hvorfor mange personer har fravalgt at få rettet deres skæve tænder medmindre, at de for alvor medførte problemer. Det betyder, at der er personer i alle aldre, der går rundt med tænder, som de ikke er fuldt ud tilfredse med. Det kan have store konsekvenser for selvværdet og dermed livskvaliteten. Det er dog heldigvis aldrig for sent at få rettet tænderne, og alle med skæve bid, dybe bid, underbid, åbne bid, krydsbid samt mellemrum mellem tænderne eller for tætsiddende tænder kan nu få rettet deres tænder uden at skulle bære de grimme togskinner.

Gennemsigtige og aftagelige skinner

Tandretningssystemet Invisalign fungerer gennem brug af gennemsigtige og aftagelige skinner. Det betyder, at skinnerne for det første er stort set umulige at se og for det andet kan skinnerne tages ud i tilfælde, hvor det findes nødvendigt. På den måde er du ikke på samme måde fastlåst med bøjlen, som tilfældet er med togskinner. Der er derfor langt mere attraktivt at få rettet de skæve tænder lige, når ikke hele omverden kan se, at du bærer en bøjle. Som voksen kan du også derfor uden problemer benytte skinnerne i professionelle sammenhængen, da de ikke bemærkes. Som nævnt kan skinnerne tages ud til vigtige begivenheder, hvis det alligevel foretrækkes.

Gennemsigtigt behandlingsforløb med præcise estimeringer

I forbindelse med forundersøgelserne vil det blive sikret, at dine tænders skævhed kan blive ordnet gennem Invisalign. Der tages aftryk af dine tænder, så der kan laves en 3D-model over dine tænders bevægelser. Således er det muligt at lave præcise estimeringer på, hvor længe behandlingsforløbet varer samt, hvordan det endelige resultat ser ud. Så behøver du ikke at være bekymret for, om det er ventetiden værd, når du ved, hvordan det endelige resultat er. Det kræver dog, at du følger de anbefalinger, som medfølger skinnerne. Skinnerne skal generelt udskiftes hver 14. dag, hvor du får udleveret et sæt strammere skinner. Hvis du ikke benytter skinnerne nok timer i døgnet, vil du forsinke forløbet. Et behandlingsforløb kan tage alt fra et halvt år og op til to år, men du vil få et præcist estimat i forbindelse med udarbejdelsen af dit behandlingsforløb.

Gennemsigtige priser uden ubehagelig overraskelser

Prisen på Invisalign afhænger alt efter skævheden på dine tænder, da den er afgørende for længden af behandlingsforløbet. Prisen varierer derfor fra 15.000 kroner til 45.000 kroner og kan estimeres efter, at undersøgelsen og aftryk er foretaget af dine tænder. Så ved du, hvad du siger ja til, så du ikke pludseligt kommer i økonomiske problemer.

Få et tilbud på dine tænders skævheder

Er du én af de mange personer, som går rundt med tænder, som du ikke er glad for? Så gør dig selv en tjeneste for livet og kontakt den dygtige tandlæge på Østerbro, hvor du kan høre mere om, hvad Invisalign kan betyde for dig.

Langeliniebroens Tandklinik

Fridtjof Nansens Plads 2

2100 København Ø

70 24 80 00

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling. Det lyder ikke ligefrem som den sjoveste oplevelse, man kan komme ud for, men det kan til tider være nødvendigt, og når man er færdig med behandlingen, vil det være det hele værd!

En rodbehandling er typisk noget, der skal udføres, hvis man har et hul i en tand. Det er de færreste, der kan gå igennem et helt liv uden nogle huller i tænderne, og et kæmpe klap på skulderen til dem der kan. Er det blot et lille hul, er det ikke alle patienter der har behov for bedøvelse, dette kommer selvfølgelig også meget an på, hvor dybt hullet er – dette er meget forskelligt fra person til person.

En rodbehandling kan også udføres ved mere ekstreme tilfælde. Dette kunne for eksempel være, hvis man går rundt med så store smerter i en tand, at den eneste løsning er at fjerne tanden, for at få smerten til at forsvinde. Det kunne for eksempel også være, hvis tanden er død, ved at der har udviklet sig så stor en betændelsestilstand i knoglen omkring tanden, og den derfor skal fjernes.

Der kan være flere forskellige årsager til en rodbehandling. Er man i tvivl om, hvorvidt man skal have lavet en, kan man kontakte en kvalificeret og erfaren tandlæge nær Husum, der vil kunne vurdere dette. Man vil også i nogle tilfælde kunne mærke smerte og irritation i tanden, hvilket oftest føles det som isninger.

En rodbehandling bliver i bund og grund lavet for at rense og fjerne alle bakterier omkring den aktuelle tand. Det foregår ved at tandlægen først lokalbedøver omkring tanden. Herefter bruger denne specielle instrumenter til at klargøre tanden, og derefter laver en fyldning.

Efter en rodbehandling er det meget normalt også her at opleve smerter og irritationer i tanden. Dette burde dog kun være midlertidigt og burde gå over af sig selv, men skulle dette ikke være tilfældet, og smerterne være vedvarende, skal man kontakte en dygtig og kyndig tandlæge i Rødovre, så denne kan finde ud af, om der kunne være opstået problematikker, eller om det hele ikke blev behandlet til fulde i første omgang.

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56